Sophie 20 år!

Idag fyllde Sophie 20 vilket firades med smörgåstårta och en massa kakor! Kvällens hetaste ämne var självklart lägenheter eftersom vi båa ska flytta i november! Hon blir dock sambo vilket ju är liiite mysigare.

Jobb hela kvällen och sen flytt på måndag! :D

Väckarklocka

Idag har jag testat tjänsten på www.uppohoppa.se! Eftersom telefonen gick sönder, så har jag ju inte heller någon väckarklocka (förutom den som ligger nedpackad i en kartong någonstans i mina föräldrars hall).

Det funkade bra! Lite jobbigt kanske med datorns surrande hela natten och jag vaknade i och för sig innan väckar"klockan" satte igång, men jag ger tjänsten bra betyg ändå! Lite jobbigt om internet lagt av under natten bara...

Ha det bra!

Just my luck

Hej allihopa!

Om ni undrar varför det varit lite tomt här den senaste veckan så beror det på flera saker. Först och främst så har jag väldigt mycket i skolan just nu. En tenta börjar närma sig, två projektarbeten och en rapport som ska in...

Jag har också haft lite problem med min kära dator som varit utsatt för en massiv virusattack. Det var nån av mina vänner som trodde det var svininfluensan som nu börjat drabba tekniken också. Men datakillarna på Kungsholmen har nu fixat den åt mig igen! :D Viruset visade sig som ett antivirusprogram, det var alltså en trojan, och denna gjorde att jag inte kunde öppna ett enda program förutom Internet Explorer som när jag startade datorn automatiskt öppnade sig själv på porno.com. Kan ju då berätta för alla intresserade att denna sida inte är så värst intressant faktiskt men den var alltså min startsida i några dagar tills jag insåg att  när varken systemåterställning eller diskrensning ens går att öppna så är det dags att lämna in den. Och nu funkar den galant! Till och med snabbare än innan!

Men för att riktigt visa att denna vecka inte riktigt är min vecka så gick telefonen och dog i morse. Jahapp... Men det var ändå lite väntat för den har krånglat ett bra tag så jag hade faktiskt beställt en ny i fredags! Men jag måste vänta till fredag innan jag kan få den eftersom den skickas hem till mamma och pappa.

Det som är lite jobbigt med att inte ha nån telefon, förutom att man inte har en telefon att ringa med, är att man inte heller har nån väckarklocka. Inte jag i alla fall, för min ligger nerpackad i en kartong nånstans i Nykvarna tillsammans med alla andra grejer jag äger. Som tur var så hade jag bestämt träff med mamma i morse som lovat att ringa till min hyresvärd som inte är hemma och försöka få mig att vakna av det... Så vi får väl se om jag kommer till skolan i tid eller inte!

Wish me luck, och låt mig inte röra era teknikprylar förrän veckan är slut.....

Försvar

För ett land med ett sånt litet försvar så är det ovanligt mycket militärkillar på centralen på måndagmornar...

Tunnhårig stackare

Ni får ursäkta alla hänvisningar och citat från expressen.se men här intervjuar de kvinnor som skäms över sina män. Är inte den här helt hemskt?!:

Camilla, 33
"Han är tunnhårig"
Jag är mån om mitt yttre och det är min kille också. Men en sak stör mig. Han börjar bli tunnhårig! Jag älskar honom förstås, men jag tycker att han ser så gammal ut när han inte har så mycket hår. Det känns som att jämnåriga tittar på honom när vi går på stan tillsammans”.
Psykologen Maria Farm:
”Om Camilla skulle berätta för killen att hon störs av hans tunnhårighet vore det mobbning. Han kan ju faktiskt inte rå för att han har tunt hår! Det känns som att det är något annat i deras relation som felar. Hon kanske inte attraheras av pojkvännen längre? Fungerar förhållandet skulle hon nog inte tycka att det gjorde något om han var skallig.”

Så kan man väl inte säga?!?! Va tragiskt...

Fredspriset

Obama vann alltså fredspriset. Expressens läsare är upprörda!

"Läsarna på Expressen.se anser tt valet är ett "skämt", "ett hån mot Nobels testamente" eller till och med att man borde lägga ned hela Norge."

Ja, att lägga ned Nprge skulle ju definitivt göra att fredspriset gick till rätt person...


Hörde en mycket intressant konversation på bussen i morse. Mycket folk på 3:ans buss så det var ståplats som gällde och inte mycket space att röra sig på. Bredvid mig står en man och en flicka, troligtvis morfar/farfar och barnbarn. Flickan kanske är i tolvårsåldern.

Morfarfarn säger att det ju nu meddelats vem som fick fredspriset. "Kan du gissa vem det blev?" säger han entusiastiskt och tittar på barnbarnet.

Flickan: "Är det nån jag känner till?"
Morfarfarn: "Ja, det gör du nog."
Flickan: "Var det Zlatan?!?"

Och hela bussen försöker då hålla sig för skratt medan farbrorn, lite besviken över flickans syn på vem som förtjänar fredspriset, förklarar vem denna Barack Obama är... Som svar fick han ett besviket och mycket kritiskt: "Vann han i Sverige?"

Konversationen fortsatte med förklaringar om att det delas ut i Norge, varefter flickan frågade vem som skulle få det svenska fredspriset och om i så fall Zlatan skulle ha en chans.

Som tur var skulle jag av på hållplatsen efter för jag hade inte klarat att hålla mig för skratt mycket längre!

Maskor=lyx?

Jag har tänkt på en sak... Ni vet Lyxfällan? Programmet där man får följa familjer (eller ibland enstaka människor) som skaffat sig en hel del ekonomiska problem. Ofta när de gör den där tavlan där de klistrar upp (eller använder magneter, har alltid undrat hur det funkar) pengar för att visa vad de spenderar sin inkomst på, så är det nästan alltid bara en femhundring eller en tusenlapp under rubriken "Kläder". Förutom i de fall där det är ett klädberoende som skapat problemen förstås.

Det jag undrar, är om de människorna inte använder strumpbyxor och strumpor? För jag lägger en jäkla massa pengar på just strumpbyxor och strumpor eftersom de helt enkelt går sönder stup i kvarten. Om jag skulle vara med i det programmet så skulle jag ha en egen spalt för "Strumpbyxor & strumpor" och det skulle vara en sån kategori där de skakar på huvudet och säger nåt i stil med: "Mmm... ja.. Men det är ju en kategori man inte kan dra ned på tyvärr.." just eftersom man inte kan gå runt med maskor i strumpbyxorna på jobbet!

Så min stora fråga är: Får dessa Lyxfällan-människor aldrig maskor i strumpbyxorna, eller går de helt enkelt runt med revor på benen?

OPI

Måste ju också berätta att jag gick tillbaka till Kicks-butiken för att klaga på nagellacksincidenten. Jag trodde ju att det var slöseri med tid, att de aldrig skulle byta det. Men hör och häpna! De bad tusen gånger om ursäkt och gav mig ett nytt, MATT nagellack utan problem!


Wiiiee:D

Balansmammor

Har nyblivna mammor bättre balans är vi andra? Den frågan har jag ställt mig själv många gånger på bussen, pendeln och tunnelbanan. Det är ju nämligen så att hur illa busschauffören än kör, medan vi andra klamrar oss fast vid stänger och pressar oss ner på sätena, så är det alltid en massa barnvagnsmammor som står uppoch gullar med sina småbarn utan att verka ha några som helst balansproblem.

Eller är det helt enkelt så att de har så pass fullt upp med barnet att de inte har tid att bry sig om balansproblemen? Någon som vet svaret?

Språktidningen

Imorgon har vi seminarium med en kille från Språktidningen! Ska bli mycket intressant! Gillar att programmet har såna roliga seminarier:D

Nu är det sovdags, det var det egentligen för ett par timmar sen.. Men men!

Natti natti!

Aparmar?

Igår lyckades jag äntligen hitta en kavaj! Och ett par byxor. Visserligen inte de byxor som hörde till kavajen men de funkar ändå.

Har gjort en upptäckt som skrämmer mig litegrann.... Jag har onaturligt långa armar. Men det är inget jag lidit av länge utan måste vara nåt som uppkommit under sommaren. Detta skrämmer mig ännu mer. Plötsligt, bara för att jag verkligen behövde hitta en ny kavaj, så är alla för korta i ärmarna!! Så min slutsats är helt enkelt att det antingen är tillverkarna som helt plötsligt börjat göra kortare ärmar på alla kavajer, eller så är det mina armar som växt. Och eftersom jag inte hört nån annan klaga på ärmlängden så är det väl jag då antar jag....

Eller är det nån annan som också upplevt detta och kan ta bort min oro?

Kanelbullens dag

Igår var det ju kanelbullens dag! Gick förbi femtioelva Pressyrån och lika många 7-Eleven och efter det var man liksom inte ullsugen längre.... Mår lika illa varje gång för det rent ut sagt stinker artificiell kanelbulle utanför dessa ställen!

Får se om man kan få tag på en riktig kanelbulle i veckan och fira den stora dagen i efterhand. En som alltså är bakad antingen hemma eller på café.

Var och fikade med Sophie men var då alltså inte sugen längre, måste vänta ett par dagar.

OPI

När jag väl hittade OPI-nagellacken som jag letade efter (inte precis den färgen jag ville ha, men nästan) efter fyra Kicks-butiker så får jag fel!!! Har precis testat det och det visar sig att det inte alls var matt utan glansigt! Stod alltså på fel hylla.


Tror ni man kan få byta det fast man målat en gång? Deras fel ju...

Är i alla fall väldigt sur och besviken... Det var ju inte direkt världens billigaste nagellack om man säger så...

Modell?

Fick i onsdags höra av sjukgymnasten att jag nog aldrig skulle bli fotmodell men fick igår höra av en besökare på jobbet att jag hade vackra händer. Eller en vacker hand var faktiskt det han sa eftersom jag bara pekade med en hand.. Men ändå, kanske har en backup-karriär där?

Nu ska jag på nagellacksjakt för att dekorera mina vackra händer så får vi väl se om nån handmodellscout ser mig på stan!;)

Sen ska jag titta på min lägenhet!:D

RSS 2.0