Chinese

Soft dag på jobbet idag. Drack en massa kaffe och käkade pommes frites (Köpta med drickspengar) för att fira en killes födelsedag.

Har lärt mig fyra ord på kinesiska: Hej, hej då, biljett och klocka. De två senaste orden är (ursäkta min stavning!) piao och biao. Låter så himla kul!

Uni

På torsdag är sista dagen för komplettering till ansökan till högskola och universitet! Spooky... Tänk om man glömt nåt?! Tänk om man inte får ett enda positivt besked i juli?! Täck om man sitter där  i augusti och inte har någon skola att går till... Vad gör jag då?



Kollar på TV antagligen...


Mycket, mycket och lite mera mycket

Det har varit väldigt mycket de senaste veckorna. En massa saker har hänt i mitt liv. Jag har varit på studentbal (Inte så jättespeciellt egetntligen eftersom min skola hade avslutningsbal i nian också för tre år sen, men ändå). Jag har tagit studenten och sagt hej då till alla mina gymnasiekompisar. Och så har jag börjat på ett nytt jobb.

Balen var kul. Inte överdrivet roligt, hamnade med världens kanske torraste människor vid bordet. Men kul att se alla vänner i fina klänningar och smokings.

Studenten var också kul. Inte på ett "det-här-var-bästa-dagen-i-mitt-liv"-kul men en rolig dag helt enkelt med många intryck. (Anledningen till att jag ens väljer att påpeka att det inte var på "det-här-var-bästa-dagen-i-mitt-liv"-nivå är att flera av mina vänner faktiskt uttryckt denna åsikt. I alla fall de som vid kvällens slut hade en massa tomma champangeflaskor hängandes kring halsen...)

Jobbet är kul. Och det menar jag verkligen! Alla är så trevliga och mysiga! (Förutom en del "auktoriserade guider" som tycker att de kan de nya reglerna bättre än jag eftersom de, som de själva uttrycker det, "guidade här innan lilla du föddes". Man vill bara säga åt dem att om de inte är kapabla att läsa på skyltar så kanske det inte är så klokt att de har att få turister att hitta rätt som yrke!

Det är så härligt att man har hela arbetsteamet bakom sig och att om det händer något så är det bara för "lilla jag" att kalla på vakten. Och då får de nedrans guiderna reda på vilken väg som är utgången!

RSS 2.0