ATP-krisen på en fredagkväll?

Imorgonkväll ska jag skriva tenta. Min första. Ever..... I svensk politisk historia, av alla saker som finns att läsa. Av någon idiotisk anledning har de valt att lägga tentan på kvällen ,18-22 för att anpassa sig efter kvällskursen.

Jag som normalt ligger halvdöd i soffan vid nio kommer ju somna på papperet med pennan i pannan... Inget jag ser fram emot direkt! Kan ju i och för sig inte säga att jag hade sett mer fram emot tentan om den varit placerad på en vettig tid på dygnet, men ändå- man måste ju få ha nåt att klaga på!

So wish me luck!

(När alla andra sitter hemma i soffan framför Idol, med chips och mys så sitter jag i en sal jag för övrigt måste lokalisera och skriver om ATP-krisen som jag för tillfället inte ens kommer ihåg när den ägde rum.....)

BH:ar

Dessa två finns numera i min garderob!

<a href="http://www.lindex.com/se/Products/Product.aspx?ID=7850&subid=492833&prodid=1944992&parentid=0&color=1944994&NewView=true"><img src="http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/S0000006068642_F_W30_080924101558.jpg" alt="Lindex Shop Online - Bh" border="0" /></a>

<a href="http://www.lindex.com/se/Products/Product.aspx?ID=7850&subid=492833&prodid=2023731&parentid=0&color=1459844&NewView=true"><img src="http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/S0000006046006_F_W30_080829082527.jpg" alt="Lindex Shop Online - Bh" border="0" /></a>

Bilder från Lindex Shop Online

Än så länge gillar jag dem! (Har iofs bara hunnit prova den bruna)

Remsan hitåt

Vem är, ursäkta mig, idioten som uppfunnit kortläsaren?!?! Jag möter den nästan dagligen. Maskinen där man ska dra sitt kort i varenda affär.

Själva idén med kort, mindre kontanter och koder är väl rätt genial, men hallå- kortläsarna!

-I mataffären står det "Remsan hitåt", på favoritcafét på universitetet står det "Remsan inåt", på Apoteket står det "Remsan ditåt" och på tågstationens tobaksaffär med de hutlösa priserna (nämner inga namn men det börjar med Press och slutar med byrån) ska den jäkla remsan åt höger!

Varför har man inte anpassat de jä*la maskinerna så att det är samma på varenda ställe?!?! Eller det kanske bara jag som får känna mig som en idiot varje gång man läser "Remsan hitåt" men sätter den "ditåt"??

Eller så är det så att personen med den geniala idén tillverkade en sort och så kom nån annan och plagierade manicken... Typ motsvarigheten till Pradas Frada..... "Vi vänder den åt andra hållet så är det ingen som kan lista ut att vi snott idén!!"

Precis som bankomaterna som nu äntligen börjat anpassas till resten av världen med kortet åt rätt håll.

Det är sånt här jag ligger och funderar på i sängen på kvällarna. Inte konstigt att jag lider av sömnbrist och har svårt att somna.... Nu ska jag ge det ett nytt försök och inte tänka på när jag under eftermiddagen swipade kortet med remsan hitåt två gånger innan jag insåg att det visst stod ditåt..

God natt.

Aj och snälla

Kan ju också nämna att jag fick det glädjande beskedet att min fot inte är bruten. Bara "nästan bruten"...

Ortopeden sa typ "Man skulle kunna säga att den är i ett förstatium till att vara bruten... Men den är inte det. Bara nästan...".

Min reaktion: "Um.. Ehm.. Nähä.. Och hur fixar man det?!"


Svaret: Jag ska nu gå med tejp i en dryg månad så att jag inte får böja foten och ska dessutom opereras.

Min mamma råkade ut för en sur tant på tåget häromveckan. Det var packat med folk och mamma lyckades få en sittplats. Sen kommer det helt plötsligt fram en tant till henne och ryter "Jag är handikappad! Jag ska ha din plats!". Mamma, lite småchockad, ställde sig snällt upp för den stackars kvinnan. Även om man är handikappad så kan man väl vara lite trevlig, eller?! I en film hade min kära mor tittat kvinnan i ögonen och vänligt sagt "De är klart att du ska få min sittplats, men det skadar inte att be snällt. Så, be mig en gång till, vänligt, så ska jag gladeligen hjälpa en handikappad kvinna." (Men sånt hinner man ju bara med på film)

Jag ska nu be min mamma om ett noggrannt signalement på denna dam och speja efter henne varje morgon och kväll på tåget. Sen ska jag hoppas att det är fullt så att det inte finns en enda plats ledig. Sen ska jag halta fram och kanske be henne om att få turas om om den enda sittplatsen i vagnen.. He he he....

Läste en artikel i tidningen om just detta för ett tag sen. Kan ha varit i Magdalena Ribbings frågespalt i DN. Det finns ju otaliga människor med dolda handikapp, som kanske inte har gips, behöver käpp eller haltar. De kanske inte har lust att berätta hela sin sjukdomshistoria för folk och de förtjänas sannerligen inte att bli snästa åt av en tant med käpp. Har ingen lösning till detta problem förutom att uppmana alla to "use the magic word".

Hellre säga "snälla" en gång för mycket än en gång för lite.

Lindex

Nu kommer det låta som om jag är nån form av Lindex-freak men det är jag faktiskt inte. Men i alla fall- jag var inne på Lindex idag igen, med en kompis. Var på bh-jakt. Det är bland det värsta jag vet! Man letar och letar, letar lite till och därtill letar man lite. Utan resultat. För stort/för litet, för fin/för ful, för tråkig/för...rolig....

Har undvikit underklädesaffärer i flera veckor nu men idag fick jag med mig en kompis så letandet tog hälften så lång tid och jag kom därifrån med två bh:ar! :D

Underkläder är konstiga. Jag har en bh från Calvin Klein (dyr...) som nog är bland det mest patetiska plagg jag köpt. Den har töjt sig och ändrat form helt, den knarrar osv. Och knarrandet är tydligen vanligt hos just det specifika märket, min mamma bekräftade nämligen min teori om Knarr-Klein när hon började klaga över sin nya bh.... Som mycket väl visade sig vara en sån där over-prized sak.

Så Lindex funkar alldeles utmärkt. HMs är nästan värre än Calvin Klein men det är väl åtminstone förståeligt.

Däremot kan jag inte förstå affärernas prissättning på trosor! Ett par= 99 kronor (dvs om man vill ha ett par som matchar bh:n). Hallå?!! På Gina Tricot får man tre blusar och en klänning för det priset under rean. Nån måtta får det vara! Kappahl- 3 för 99, that´s my thing! (Ibland alltså... man kan ju inte bara ha såna..)

Men nu är det färdigpratat om mina underkläder. Och återigen- jag är inget Lindex-freak (att jag spenderade tre års lunchraster på gymnasiet i den butiken berodde enbart på att det typ fanns de, Vero Moda och Dressman i den staden och hälften av Dressmanmodellerna är ju tre gånger så gamla som jag så man kunde inte underhålla sig därinne varje dag...)

Glöm inte att kvaliteten inte alltid sitter i märket (bara ibland...)

;)

Kjol

Den här supersnygga kjolen köpte min mamma i helgen: a href="http://www.lindex.com/se/Products/Product.aspx?ID=7849&subid=9660&prodid=2239586&parentid=0&color=543149&NewView=true"><img src="http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/S0000006118600_F_W30_080918144048.jpg" alt="Lindex Shop Online - Kjol" border="0" /></a> (Bild från Lindex Shop Online).

Den är verkligen jättefin och jag är faktiskt lite avundsjuk på henne.. Den satt jättesnyggt på henne.

Själv har jag börjat tröttna lite på mina svarta kjolar som jag jobbat i hela sommaren. Jag köpte dem för jobbet men har använt dem privat också för jag älskar dem verkligen. Men det är lite synd att jag numera förknippar dem med jobbet (som jag i och för sig älskar!).

Vad jag däremot inte kan begripa är affärernas brist på bruna kjolar!!! Eller, det finns bruna manchesterkjolar, eller rutiga skottekjolar med rosa trådar i men det är inte det jag är ute efter. Jag har under flera månaders tid letat my ass off efter en vanlig brun pennkjol/tulpankjol. Det finns ingen! (Jag har inte letat i de lite dyrare affärerna för det är jag tyvärr inte villig/har möjlighet att lägga pengarna på...). Min absoluta favoritkjol, en svart som jag jobbar i, är från Lindex. En grå, supersnygg pennkjol= också Lindex verk. Ytterligare en svart, vid, som är från Åhléns och en svart jeanskjol med hög midja från Gina Tricot. För att inte glömma min superheta lila HM-kjol!!! Jag hade ju tagit för givet att det skulle vara lika enkelt att hitta en snygg kjol i brunt, men icke sa nicke...

Bara för mig att ge mig ut bland affärerna och leta igen då. Samtidigt kan jag ju passa på att kolla efter lite julklappar, det börjar ju bli dags för det...

Puh....

Middag med vänner

Ikväll var det middag med vänner på den lokala restauranten. Förutom vi, en barnfamilj (som gick när vi kom) och tre alkisar så var det tomt. Får se till att gå dit oftare så att de ite behöver slå igen. Men å andra sidan så är dte typ fullt på lunchen så de klarar sig nog.

Det är riktigt kul att kunna träffa de gamla grundskolekompisarna lite då och då. Någon pluggar där, någon här. Någon har blivit tillsammans med den osv,,, Men vi är fortfarande samma gamla gäng (fast med några nykomlingar såsom pojkvänner och andra kompisar). Alla är välkomna så länge man har nån anknytning till gänget!

Imorgon blir det sista seminariet för den här delkursen och sen är det tenta på fredag. Varför en fredag kan man ju fråga sig... 18-22 ska jag sitta i nån sal (som jag för övrigt måste försöka lokalisera i veckan) och skriva om svensk politisk historia. Så jäkla roligt är det inte, trust me. Hjalmarssonaffären och ATP-striden, yey!

Men jag ska i alla fall luncha med en kompis från jobbet så jag har nånting att se fram emot! :D

Ha det bra!

Äckligt!

Kan göra ett litet tillägg till mitt förra inlägg:

Väl inne på Lindex hittade jag även ett par byxor. Jag struntade dock i att prova dessa eftersom provrummen var så himla snuskiga! Det var så smutsigt och dammigt och äckligt att jag inte ville ta av mig skorna!

Min mamma sa lite snällt till damen i butiken att "det är rätt så skräpigt....". "I provrummen"  fyllde då biträdet i. Hon berättade då att hon var fullt medveten om situationen och att de kämpade för att få städning även på lördagar. Hon berättade också att de tidigare haft fina pallar med dynor och fina mattor att stå på i provrummen men att de varit tvungna att sluta med detta.

Anledning: Folk kissade på det.

Hur f*n kan man få för sig att gå in i ett provrum på Lindex och kissa på mattan eller dynan på pallen?!? Det är för mig helt obegripligt.

Detta är varför jag ogillar Södertälje starkt.

På stan

Igår var jag på stan med mamma för att inhandla mina sedan länge eftertraktade vinglas. Det blev tolv stcken av varje modell! De är så himla vackra! Transparenta med platinakant. Kommer passa perfekt med mina Rörstrandtallrikar som är stora, vita och med silverkant! Jag längtar tills jag kan börja ha middagsbjudningar stup i kvarten!

Var också inne på Lindex. De har riktigt fina grejer ibland! Har letat runt i hela Stockholm och Södertälje efter den stickade klänningen de har med i sin reklam men det verkar vara det enda plagg som de faktiskt inte har i butik... Hittade en jättesöt topp som fick följa med hem och stod även och dreglade över den här: <a href="http://www.lindex.com/se/Products/Product.aspx?ID=7849&subid=9653&prodid=2255363&parentid=0&color=744858&NewView=true"><img src="http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/S0000006039499_F_W30_081013093227.jpg" alt="Lindex Shop Online - Cardigan" border="0" /></a>

Källa: Lindex Shop Online

Spontanitet

Jag brukar inte se mig själv om en spontan person. Men det här året verkar bli mitt "revoltår" på det området.  Man kanske kan säga att det började med att jag tackade ja till ett jobb med urdålig lön men som verkade sååå mycket roligare än det andra jobbet med betydligt högre lön...

Sedan var det fallskärmshoppet. 6000 meter upp i luften, med syrgasmask och hela rubbet kastade jag mig ut i luften. Så himla häftig känsla! (Kan ju tillägga att åksjuketabletter är nåt jag rekommenderar starkt till sådana som liksom jag blir snurriga av att resa sig upp...)

Och nu till årets höjdpunkt: Jag och en kompis från jobbet har bokat en spontanresa till Marocko! Anledningen till att det blev just Marocko är att en annan jobbarkompis ska flytta dit så det är inte helt out of the blue.

Men grejen är egentligen den att jag från början visste innerst inne att det var det jobbet jag ville ha.  Jag har de senaste åren önskat mig ett tandemhopp i present vid varje tillfälle jag fått. Och man kan faktiskt säga att jag planerat en spontanresa ganska så länge också....

Det vill säga: spontanitet är inte min grej, men planerad spontanitet funkar hur bra som helst! :D

RSS 2.0