Att passa in

Den här veckans kvällar har jag spenderat krypandes på sovrumsgolvets täckpapper med penseln i högsta hugg. Mina sex stolar är grundmålade och målade, mitt bord är grundmålat och soon to be målat och likaså min pall.

Detta har resultarat i att mina händer och underarmar är fulla av vitafläckar (även ena låret är fläckigt vilket är mycket konstigt eftersom det vid målartillfället var iklätt jeans...). Men det här är inge dåligt! Det får mig att passa in.

Idag var jag på Bauhaus. Iklädd bland annat leggings, fluffig halsduk och basker och med en Calvin Klein-väska över axeln så passar man inte riktigt in, man ser rent av lite lost ut. Alla andra kunder i detta gigantiska varuhus var nämligen iklädda säckiga byxor med alldeles för många fickor för att man ska kunna hålla reda på dem och stora fläckiga luvtröjor med uppkavlade ärmar. Men så fort jag kom innanför utikens portar åkte skinnhandskarna av och mina fläckiga händer synliggjordes. Även mössan lades ner i väskan och visade då mitt hår med inslag av vita slingor. Och vips så passade jag in!

Samma känsla av samhörighet upplevde jag på väg till skolan i Uppsala häromdagen. Vid övergångsstället stod en kille iklädd den ovan beskrivna klädseln (här var dock även byxorna fläckiga och likaså skorna). Jag ställer mig bredvid honom med mina fläckiga händer och precis som på Bauhaus så passade jag in! Jag kan minsann också måla!

Men ikväll ska färgen skrubbas bort för imorgon är det jobb som gäller. Men först ska det målas lite till!

Det går framåt

Jag har sex stolar, en pall och ett bord som ska målas. Igår grundmålade jag tre stolar och idag de resterande sex. Detta betyder att jag har kvar grundmålningen av bordet och pallen. Och sen två lager med färg förstås... Men det känns ändå som framsteg. Min taktik är att sätta upp lite mindre mål, tex. "Oj, vad jag är duktig som grundmålat alla stolar!" Och sen kan jag bocka av det. Och sen får jag börja jobba på nästa mål som kommer sluta med ett "Men shit va jag är bra som har målat ett lager färg på alla stolar!" Och detta sista mål kommer ju att upprepas en gång för lager nummer två...

Men än så länge så funkar det bra. Har inte tröttnat än!

I söndags hade jag familjen på besök som genast satte igång med fixandet. Pappa skruvade fast allt som inte redan var fastskruvat, vilket av någon konstig anledning typ ingenting var. Han fick liksom skruva fast toastolen?! Han satte också fast min nya toasits från IKEA. Och han och jag satte, med hjälp av ett utmärkt teamwork (trots mammas kommentarer om att det lät kul när vi tjafsade med varandra), de resterande insynsskydden.

Måns slet med att få bort listerna i sovrummet, vilket inte var en helt lätt uppgift eftersom de är fastmålade i väggen och innehåller rostiga spikar från samma år som huset byggdes... Men han gjorde ett toppenjobb! (Fast jag måste ju få klaga lite över att han hade hål i min vägg...)

Mamma spacklade och målade taket och serverade tårta eftersom pappa fyller åt imorgon!

Det var en mycket trevlig söndag och i helgen fortsätter fixandet!


Lingvisternas bristfälliga fantasi ställer till det för oss aspirerande lingvister..

Jag håller just nu på att bli lite smått tokig. På fredag (den trettonde!) har jag tenta i typologi. Detta innebär att det inte bara är praktiska saker som ska läras in, såsom "vilket kasusmarkeringssystem har quechua...?" osv, utan även lite allmän lingvistisk historia.

Detta är inte lätt kan jag säga. Det finns en jäkla massa olika snubbar, med en jäkla massa olika idéer. Och visst, det kan jag väl gå med på. Men saken är den att lingvister verkar ha världens sämsta fantasi för de har nämligen "lånat" uttryck från andra lingvister vilket gör att det finns typ tre olika fenomen med samma namn.

Det är isolerande språk à la Schleicher men också isolerande språk à la Sapir. Samma sak gäller agglutinerande språk. Sen har vi ju naturligtvis Schlegels flekterande och Schlichers (in)flekterande, där den enda skillnaden i namn är detta icke-obligatoriska "in"... Snacka om att man blir tokig!

Jag har i alla fall försökt satsa på att först lära mig vad som hör till vem, och sen fortsätta med vad som är vad.

Jag har gjort en liten kom-ihåg-lista i olika färg i mitt block för att underlätta detta:

Schlegel: AFF-FLEKT-UTAN-INKORP
Schleicher: IS-AGG-FLEKT
Sapir: IS-AGG-FUS
Greenberg: inte riktigt hum om den än...

Vi får väl se hur det går!

Stolar

Kan informera om att det är en väldigt härlig känsla att komma hem från skolan och upptäcka att alla IKEA-stolar sitter ihop! Pojkvänner, det är bra grejer det!;)

Ingo och Ivar

Igår började jag och Petri sätta ihop mina matsalsmöbler. Bordet Ingo och sex stycker Ivar-stolar. Hann inte klart så vi fick äta på stolarna och sitta i lånesoffan istället. Men det funkade alldeles utmärkt!

Stolarna och bordet ska jag sen måla vita men det får vänta ett par veckor.

     




Min klädkammare!

"Hemmets viktigaste rum" är nu färdigt! Min klädkammare!!! Pappa spenderade hela dagen i den och skruvade fast hyllor och sågade och hamrade. Sen fick jag sortera alla mina kläder, skor och hänga på galgar och lägga i lådor. Pappa fick med sig ungefär sex kartonger hem... Har dock ett par kartonger kvar med kläder fortfarande eftersom galgarna tog slut så det blir Ikea tredje helgen i rad nästa vecka!









Fint, va? :D

Vi har också satt upp insynsskydd på nästan alla fönster nu. Ikea har verkligen allt!! Ett par fönster kvar dock.

Nu ska jag gå och lägga täckpapper i sovrummet så att jag kan börja slipaväggarna!


Spår?

Varför säger vi i Sverige att tåget avgår från "spår..." medan de engelsktalande (hihi) tågen avgår från plattformen? Vilket är egentligen mest logiskt?


Jag tror jag håller på plattformen faktiskt...

Nu har jag flyttat in!

Vill börja inlägget med ett citat från min käre pojkvän som ska hjälpa mig att fixa i lägenheten på lördag:

I ett sms: "Du bestämmer var skåpet ska stå så flyttar jag på det!"

Har packat, kånkat och packat upp en massa saker! (Kan ju erkänna att pappa och lillebror stod för det mesta kånkandet...) Sängen står för tillfället i vardagsrummet tills det blir målat i sovrummet och soffan levereras inte förrän om 6-8 veckor så nu är det morfars gamla soffa med tv från ungefär samma tidsepok som står för retrokänslan i vardagsrummet. Har även en gammal gul skärm framför fönstren eftersom det inte finns persienner här. Fast det finns det däremot i sovrummet. Upptäckte just att de är randiga... I grönt och gult. Skojar inte. Senare problem det..

Det kommer ta ett bra tag innan jag är helt ordentligt inflyttad men det kommer till slut!

Det jag ser mest fram emot är att fixa klädkammaren som är mitt och Sophies hetaste samtalsämne för tillfället. Hon måste ju nämligen dela på sin men det måste inte jag!;)

Lite bilder från kvällens inflyttning:





Och sist men inte minst, mina trötta flyttgubbar:



Det är mycket kvar att göra, men det är sååå roligt!


Mitt nya crib!

Idag fick jag nycklarna till mina lägenhet!! Spännande att sitta hos mäklaren som pratade i telefon med banken, faxade och såg till så att mina pengar fördes över ordentligt...

Åkte sedan dit och gick The Grand Tour (vilket ju naturligtvis inte tar så himla lång tid på 43 kvadrat, men ändå) och det var hur härligt som helst att gå in i trapphuset och se mitt namn på tavlan med alla i bostadsrättsföreningen!

Mycket slitna väggar som måste fixas, hyllor måste sättas upp i klädkammaren och konstiga gardinstänger som är limmade i taket ska monteras ned. Sen slipning, spackling och målning.

Ska få låna en gammal soffa av mamma och pappa eftersom min inte levereras förrän om 6-8 veckor och ska ha sängen i vardagsrummet.

Ska leva lite spartanskt ett tag, men det är en del av charmen!

En sak som stör mig litegrann är att kvinnan som bott där tidigare verkar vara ett stort fan av Hello Kitty vilket då gjort att jag nu har två Hello Kitty-nyckelringar och en nyckel som till och med föreställer Hello Kitty. Liiite pinsamt att gå runt med den i väskan...

Imorgon ska det flyttas grejer!

Blåmärken

Är det bara jag som har låren fyllda av blåmärken från tunnelbanespärrarna..? Man har ju typ alltid väska, påsar, pratar i mobilen eller är upptagen med annat när man ska gå igenom dem så då puttar man ju liksom bara på... Någon som har nåt knep för att undvika detta (som inte betyder att jag måste sluta göra annat när jag passerar spärrarna)?

RSS 2.0