Etymologi

En mycket bra hemsida:

http://www.etymonline.com/


Till exempel, om man slår upp ordet "etymology" får man svaret:


1398, from Gk. etymologia, from etymon "true sense" (neut. of etymos "true," related to eteos "true") + logos "word." In classical times, of meanings; later, of histories. Latinized by Cicero as veriloquium.


( http://www.etymonline.com/index.php?search=etymology&searchmode=none )

Enjoy!


Corse

Nästa helg ska jag, Petri, Sanna, Daniel och Jakob åka till Corse! Skulle boka idag efter lektionen. Jag ringde och bokade hotell, vilket fungerade utan problem. När vi sen skulle boka båtresan så gick det mindre bra. Först testade vi med mitt kort och sen med Dannes eftersom mitt tydligen inte gick hem. Inget resultat där heller så vi har rendez-vous i hamnen imorgon för att leta biljett-ställe.

Det ska bli jättekul i alla fall, bara vi får båtbiljetter!


Myggbett - den spännande fortsättningen

Nu har myggbetten förökat sig - jag har totalt 21 stycken...


Je déteste les piques de moustiques!

Myggbett!!!

Jagh ar för tillfället 15 myggbett. Av dessa sitter tre i ansiktet. Min högerarm är halvt bedövad, halvt jag vet inte vad!! Det känns ungefär som om den ska brinna upp vilken sekund som helst...

Det spelar ingen roll att solen skiner. Jag lider! :S

Hos Sanna och Jenny

Igår var det middag/fest hos Sanna och Jenny. Hur mysigt som helst! Vi hade knytis med en massa godsaker. Jag och Petri hade med oss köttbullar, Dijonsenap och cornichons, det fanns pasta med olivolja, supergod sallad, franska ostar, baguetter och jordgubbar! Så underbart gott!







Nordstedts ord

Vill bara tipsa om www.nordstedtsord.se där det nu är gratis att vara medlem. Under 2009 får man fri tillgång till deras engelska, franska, spanska och tyska lexikon.

Det är toppen!

(Nu är arbetet ivägskickat... Gulp..)

Språkutveckling 3

Sitter just nu och filar på det nästsista inlämningsarbetet på den här kursen! "Språkutveckling 3" som det så snyggt heter. Googlar franskt slang, argot, och det skumma verlan.

Gå in på den här sidan och lyssna på verlan. Det är inte lätt att begripa kan jag säga!

http://id-archserve.ucsb.edu/French4/LGV/Menu1/langue4verlan.html

Jag borde egentligen inte blogga nu, det har jag inte tid med! Så jag återvänder till mitt arbete.

À plus!

Mögel

För er läsare som med spänning följer utvecklingen av mögelproblemet i min och Charlottes lägenhet, kan jag meddela att Carlotte flyttar ut den 1 maj till ett annat ställe som förhoppningsvis inte också det är hem åt mögel.

Det känns väldigt tråkigt att hon flyttar. Men jag har en känsla av att hon kommer hänga hos mig ändå- det finns ju inget bättre än "te och Vänner"!

Kommer kännas mycket konstigt att bo själv där. Det är ju "Hemma hos Bettina och Charlotte".... Och så kommer det alltid att kännas.

11 april - Påskmiddag

     
Mamma, pappa och Måns var ju här över påsken! Detta får illustreras med denna bild från påskmiddagen hemma hos mormor! Mycket trevligt och mysigt och jag saknar dem redan!


  

18 april - Tillbaka till Eze

I lördags var det utflykt till Eze. Denna gång organiserad av skolan. Vädret var betydligt bättre än förra gången vi var där (då det var storm och det till och med snöade!) men fortfarande inte toppen.

Denna gång gick vi in i den exotiska trädgården som också innehöll vackra skulpturer av kvinnor med en dikt vid varje. Sedan var det också besök på parfymeriet Fragonnard, med guidad tur och "provluktning".

      

4 april i Monaco

Den fjärde april var vi i Monaco! Först såg vi vakavslösningen och sen det oceonografiska muséet. Turen fortsatte egentligen men jag åkte hem tidigare eftersom min fot inte klarade mer... (Jag ska förresten få en ny spruta i foten imorgon eftersom den förra inte fungerade som den skulle... Jippi...)

        


Får åka tillbaka en annan gång och se resten!

Sol, regn och stölder på stranden

Igår hann jag ligga två timmar på stranden före min lektion. Tur det för idag har det spöregnat!

Har spenderat typ hela dagen i skolan famför min dator och letat boende till hösten. Det går väl sådär, vi får se hur det lir. Så om det är någon som har en lägenhet i Stockholm som de vill hyra ut för ett halvår, hör av er!

För några dagar sen hörde en tjej som ska titta på vår lägenhet inför hösten av sig. Hon föreslog en tid då inte vi kunde så vi föreslog en ny tid men hon har inte svarat. Ska jag och Charlotte då behöva sitta inne och häcka hela kvällen för att den där tjejen kanske dyker upp? Jobbigt...

Jag behöver dessutom handla. En så där jobbig dag igen - så mycket att göra.

Imorgon kanske jag behöver gå på stan och leta nya ballerinaskor. Mina svarta, som jag inhandlade här för nån månad sen, gick sönder igår på stranden....

Va mycket klagande det blev. Helt obefogat dessutom, jag är egentligen på bra humör!

Igårkväll var jag, Petri, Karin och Sofie och bowlade! Jag kom tvåa! :D Vi skulle egentligen ha bowlat i förrgår, på Sofies födelsedag, men då var det fullt så vi gick vidare. Jag hoppade av på vägen men de andra hängde på stranden. Kvällen slutade dock i kaos när tre väskor blev stulna. Det var också anledningen till att vi bara var fyra stycken som kunde bowla igårkväll - de andra spenderade kvällen på polisstationen och lämnades signalement och så.

Sofie var dock ändå nöjd med sin födelsedag, trots att det inte blev någon bowling och trots att hennes handväska blev stulen.

Nu håller vi tummarna för sol till helgen!

Studera.nu

Imorgon är sista dagen att söka till höstterminens utbildningar. Vi har suttit i skolan hela dagen på studera.nu (vilken ät en helt idiotisk hemsida där ingenting fungerar och hittas) och nu är det sökt!

Bara att vänta och se om man kommer in då, wish me luck!


Glad påsk!

Nu är det påsk och då är familjen på besök! :D De stannar över helgen så imorgon blir det påskmiddag!

Glad påsk på er!

Fre 03/04

I morse vaknade jag av att telefonen ringde. Det var Fixar-Peter som ringde och sa att han var på väg och är framme om ungefär tjugo minuter. Jag slänger på mig kläderna och går in till Charlotte.


Går in på toan för att badda ansiktet med lite vatten och för att sätta in linserna. Helt plötsligt hör jag Charlotte från sitt rum med en allvarlig men samtidigt smått panikslagen röst:


"Bettina, kom in till mitt rum."


Återigen på Charlottes rum ser jag en yrvaken och skräckslagen Charlotte framför garderoben. Eftersom jag för tillfället ockuperade toaletten, hade Charlotte öppnat sin garderobsdörr för att kolla sig i spegeln (Fixar-Peter är ju lite het... eller inte!) .


Detta är alltså en garderob som ingen använder då den är fylld med antika speglar som ska sättas upp runtom i lägenheten.


När Charlotte alltså öppnade denna för första gången sen vi flyttade in fick hon en smärre chock. Det var inte en vacker 20-åring som tittade tillbaka på henne utan en Shrek-grön luddmassa i hela garderoben som mötte henne - MÖGEL.


Ludd, mossa, lite mera ludd och återigen mossa.


Usch, helt enkelt.


Fixar-Peter anländer till vår mögelantastade lägenhet, fixar toalåset som ju var hans primära besöksanledning, och tar sig sedan en titt på möglet.


Han utbrister: "Det finns inte en chans att ni kan bo kvar här! Charlotte måste flytta!!!!"


Nehepp... Vad gör vi då, då? Flyttar?


Nu känns toadörrsproblemet som ett väldigt litet problem... Kan vi inte bara spola tillbaka till den där roliga timmen när Petri satt inlåst på toaletten och vi stod fnittrandes på utsidan... Livet var så enkelt då...



Ordbokskunskap och fot

Idag har vi lämnat in uppgiften "Ordbokskunskap". Mycket intressant att jämföra ordböcker faktiskt. Jag skrev faktiskt klart den igår men kunde inte skicka in den eftersom jag har husarrest. Jag var nämligen hos läkaren igår och fick en kortisonspruta i foten eftersom min hälinflammation inte försvunnit efter två veckor behandling med starka mediciner och antiinflammatorisk gel.

Det första den danske läkaren sa när jag kom in var:

"Jae haer hiddad daen laengsta kanylen ti deyy Bettina!"

Det kändes ju kul att höra. Men iofs är jag ju inte rädd för sprutor.. Men ändå. Tänk om.

Nu ska jag ta det lungt i ungeför två veckor och sen bör det vara bra!

RSS 2.0