I som i iPhone

Oj oj oj vad det var längesen jag loggade in på den här sidan!! Nästan lite pinsamt. Eller så skulle man kunna säga att jag haft så otroligt många spännande saker för mig att jag helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen! Se det som ni vill ;)

Har jobbat heltid på Stadshuset hela våren/sommaren vilket de flesta av er läsare redan vet. Tog sedan två underbara veckors semester som spenderades på en strand i södra Frankrike och på Barcelonas shoppinggator. Helt ok semester så att säga.

Nu är jag dock tillbaka i verkligheten, pluggar på som bara den i Uppis varvat med helger i det underbara Stadshuset. Där var jag även idag.

Tio minuter efter det att vi öppnat ringer en kinerisk tourleader (yey..) för att boka en visning. Vi har alltid lite svårt att tolka kinesers och ryssars telefonprat (och face to face också för den delen..) så det är bokstavering och upprepningar som gäller.

Denna gång var det mailadressen som skulle bokstaveras. Detta gjordes på ett mycket modernt och hich-tech-aktigt sätt:

" 'T' as in 'Tree', 'R' as in 'Rose' and 'I' as in.... 'iPhone'! "

Både den käre kinesen och jag började skratta och mina kollegor började undra varför jag skrattade mitt i en bokning sådär på morgonkvisten.

Man märker verkligen hur tekniken påverkar hur vi tänker!

RSS 2.0