Marocko, here I come!

Imorgon ska jag åka till Marocko för en femdagarsvistelse. Ska åka med en kompis för att hälsa på en tredje kompis. Vi ska bo i ett palats vid medinan i centrala Marrakesh. Ska bli underbart!

Väskan är packad (nu även med lite varmare kläder för det har tydligen blivit kallt där i veckan...) och jag tror inte att jag glömt nåt faktiskt.

Har till och med fått plats med två stora paket knäckebröd! Fick nämligen en beställning därnerifrån: knäckebröd, snus och svenska tändstickor..... (Känner mig lite som Stig-Helmer på väg till Kanarieöarna när han omedvetet transporterar en knäckebrödsförpackning fylld med tusenlappar... Förutom att mitt paket innehåller bröd och inte annat förstås..)

Vi hörs nästa vecka!

Ryggsäcksmonster!

Har ni nån gång åkt röda linjen mot universitetet vid niotiden en vardagsmorgon? Om ni har möjlighet, undvik detta så länge som möjligt!

Runt denna tid på dygnet (och även lite senare på eftermiddagen) fylls nämligen vagnarna med ryggsäcksbärande KTH:are som tycks glömt bort att de bär omkring på en stor puckelrygg.

Jag kan förstå att de behöver dessa monster för att orka lyfta sina enorma matteböcker, men när de utan att bry sig liksom lutar sig mot min Calvin Klein-handväska så blir jag sur!

Det är nästan så att jag skulle vilja putta av dem vid Östermalmstorg och se deras miner när vagnen (med mig i såklart) rullar iväg mot en spännande dag på universitetet.

Men det skulle jag aldrig göra. Coz I'm a nice person!

Otrevliga expediter

I mitt yrke är det väldigt viktigt att vara konstant trevlig. Det kan självklart vara lite svårt då och då. De där dagarna då man inte hunnit dricka kaffe än, eller efter en dålig natts sömn. Men jag försöker. Hur trött jag än är, så ler jag och hjälper mina kunder så gott jag kan.

Var på Lindex en snabbis idag. Skulle prova en klänning och en kjol. (Lindex vi Sergels torg). Hittade klänningen men inte i rätt storlek, frågade expediten vänligt om de skulle få in fler såna i andra storlekar. "Det tror jag inte." Fick jag till svar....

Hade det varit jag som stod och sorterade tröjor så hade jag sagt antingen att det inte skulle komma in fler om så var fallet men om jag, som denna kvinna verkade vara, var det minsta osäker så skulle jag kila iväg till min lilla dator och kolla upp detta på momangen. Det är väl ändå det som en expedit är till för? Att hjälpa kunderna..?

När jag sedan frågade efter kjolen som jag sett på nätet fick jag en pekning mot andra sidan av affären utan att kvinnan ens lyfte blicken från galgen i handen.

Ska det vara så?! Där sjönk min Lindex-barometer....


Shopping!

På fredag ska jag och bästisen shoppa loss på Lindex! Jag står fast vi att de har superfina grejer! Den här tänker jag prova:

<a href="http://www.lindex.com/se/Products/Product.aspx?ID=7849&subid=9660&prodid=2079971&parentid=0&color=1412014&NewView=true"><img src="http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/S0000006082660_F_W30_080818143932.jpg" alt="Lindex Shop Online - Pennkjol" border="0" /></a>

Och även den fina klänningen som Caroline Winberg har på sig.... Hoppas allt fint finns inne i butiken, annars blir jag leden!

(Bild från Lindex Shop Online)

Buisy

Nu ska jag sova borta i två nätter. Kul men samtidigt lite småjobbigt... Men mest kul! Filmkväll, fixakväll och födelsedagsmiddag väntar de närmsta tre dygnen:D


Måste se till att inte glömma ta med födelsedagspresenten som inhandlades för flera månader sen!

Dirty, Sexy, Money

I lördags fastnade jag och lillebror för Kanal 5s Dirty, Sexy, Money-maraton. Från tiotiden på morgonen till femtiden på kvällen satt vi klistrade framför säsong ett av denna fascinerande tv-serie. Härlig humor, snygga kläder, snygga människor och snuskigt mycket pengar!

Ikväll är det premiär för säsong två och lillebror och jag kommer sitta lika klistrade nu som i lödrags!

Det positiva i lördags var ju att vi inte behövdevänta mer än ca tre minuter till nästa avsnitt, är det en cliff-hanger ikväll så blir jag galen!!

The Body Shop

Efter jobbet idag gick jag förbi The Body Shop. Jag hade två uppdrag. 1. Bestämma vilket Body Butter jag vill ha i julklapp 2. Köpa läppcerat med hallondoft

Jag bestämde mig för att skriva upp Body Butter med doft av kokos eller moringa på önskelistan (om jag har tur och faktiskt får en i julklapp så ör jag så fantastiskt snäll mot givaren att ger denne två att välja bland!). Hallonceratet hade de inte i butiken och killen hade inte ens hört talas om att det fanns (men han kollade i sin lilla dator och konstaterade att jag inte sett i syne på hemsidan, vilket han först verkade tro, utan att de bara inte hade den i just sin butik).

Personalen är alltid så mysig där med sina mycket trovärdiga fejk-leenden försöker sälja årets doft eller årets kräm. Man blir glad och känner sig väl omhändertagen av dem! Det är hlt enkelt mysigt att gå dit:D

Jag vill ha The Body Shops julkalender!!!! Tänk att få öppna ett litet paket därifrån varje dag fram till jul, sååå härligt!

Nu ska jag gå och inventera mitt lotion-förråd (som jag redan vet är betydligt större än det behöver vara) för det är så roligt med krämer, doften och scrubs samtidigt som jag sniffar på min hand som fortfarande har en härlig doft av moringa!


Vintern är här

Vintern är här! Så tänkte i alla fall jag i morse när jag stelfrusen dök upp på perrongen. När man pendlar dagligen så börjar man ju ganska snabbt känna igen sina medresenärer och klädintresserad som jag är, lägger jag märke till va de har på sig.

Idag var tydligen den stora vinterjacksdagen. Alla (utom kanske nån envis tonåring i fusk-skinnjacka och leggings) hade denna morgon bytt ut sina kappor mor Fjällräven, Canada Goose eller Kapahls härliga, lite varmare modeller.

Även jag.

(Att det sen har spöregnat hela dagen i Stockholm med omnejd spelar ju ingen roll, vinterjackan är här för attstanna!)

Förseningar

Istället för de normalt 29 minutrarna som jag spenderar på tåget varje morgon, spenderade jag idag 90. På grund av detta: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3795681.ab

Kom för sent till jobbet, missade mitt möte men som tur var hade jag ingen visning förrän senare så jag missade inte alltför mycket. Det jobbiga är ju att jag är timanställd och att jag i och med denna tågförsening får betalt för 3 timmar idag.. Jippie...

På vägen hem sen (detta tog ca 32 minuter) kom en kille fram och frågade om jag kunde vara med i en undersökning arrangerad av SJ och Banverket. Visst, sa jag och fyllde snabbt i svaren på frågor som "Hur ofta upplever du att tågen på denna sträcka är försenade?" och så vidare.

Hade verkligen lust att flika in en liten rad om att de verkligen valt rätt dag för att genomföra denna enkät.....

Politik

Nu är ATP-kris-pluggandet över och jag har istället övergått till en med världsorienterad bok. Komparativ politk, för tillfället brittisk politik som vi ska jämföra med alla möjliga andra sorter... Ska bli intressant!

Har spenderat halva dagen åt att leta efter min kamera. (Den är nu hittad!) Jag måste ju ha med den när jag ska till Marocko i slutet av november! :D Jag längtar!

Jag läser ju, som ni kanske förstått, statsvetenskap. Detta betyder att majoriteten av min bekanskapskrets i veckan spenderade kvällen och natten framför tv:n och såg Barack Obama segra i USA-valet. Inte jag. Jag sov. Ochj ag led inte ett dugg av att inte vara bland de första som fick ta del av resultatet utan var helt nöjd med att läsa om det i tidningen dagen efter och vara en av få som inte slumrade på dagens föreläsningen (som för övrigt tyvärr inte hölls av Merrick Taobor som vi annars haft turen att lyssna på).

RSS 2.0