en lite udda komplimang

"Du är en perfekt människa!"


Detta fick jag höra på jobbet igår, en komplimang som var helt ny för mig;)


Har nån sett min sko?

Min dag började inte riktigt på ett toppensätt...  En av mina finskor ramlade ut min påse på tåget!!!:( När jag kom fram till jobbet hade jag bara en sko kvar i påsen.

När jag sen på eftermiddan gick till hittegodsstället på centralen och sa "Hej! Jag glömde en sko på tågen imorse. Eller... Det lät ju inte liiite dumt!:P Allstå, den ramlade ur min påse och när jag kom till jobbet hade jag bara en sko kvar... " Han flinade lite och letade i datorn sen frågade han var det var för typ av sko... Jag svarade såklart "Jag har med den andra så du kan få se den!"

Han gick in och letade men de hade itne fått in nån sko och han sa då att grejerna inte alltid kommer in samma dag. Jag svarade lite skämtsamt "Men då kommer jag tillbaka om några dagar och letar efter min sko då!"

Sen skrattade vi lite båda två och det skulle inte förvåna mig om han berättar det imorgon på fikarasten för alla kolleger som "dagens weirdo"!

Lite komiskt var det faktiskt. Men jag vill ha min sko! Den var bara några veckor gammal... Den kommer ju tro att jag inte tycker om den längre... Och så hade jag spenderat flera minuter på jobbet igår med att putsa den jäkeln! What a waste!

Så om nån ser en nyputsad svart sko, den är min!!!!

Midsommar

"Midsommarbord" till lunch och grillat på kvällen.
Typisk midsommarbild?



Kanske inte...
Jordgubbarna fick förmedla midsommarkänslan istället!



Glad midsommar!

Midsommarafton

Sol på förmiddagen men det varade inte länge. Byttes ut av ett hällregn som hette duga! Nu är det iaf uppehåll och jag är ledig!

Jobb väntar resten av helgen och även sent födelsedagsfika med Sofia!

När tekniken inte samarbetar

Skulle igår ha Skype-dejt med Petri. Han var lite sen, hade glömt sina hörlurar vilket gjorde att han hörde helt fel (han såg minst sagt förvånad ut när han uppfattade att jag varit på audition tidigare på dagen vilket inte på långa vägar var ens i närheten av det jag gjort, nämligen haft en vanlig dag på jobbet guidandes en grupp med tjecker med tolk). Sen la mitt internet av.

Och idag la min webcam av när vi skulle göra ett nytt försök att prata med varandra. Men efter omstart av datorn så fungerade det och det höll faktiskt ett bra tag!

Jag älskar den nya tekniken. När den funkar.

Visning

Idag var jag och pappa på lägenhetsvisning. Var riktigt intressant men den kommer nog gå upp rejält i pris för den var så pass renoverad och fin... Vill ha!

Ska väl kolla in lite flera och sen får vi väl sen.

I veckan blir det jobb, ska bli roligt. Höll ju på att få fnatt när jag var ledig förra veckan! Jag tycker om mitt jobb:D

Stadshuskväll

Gårdagen spenderades först på jobbet, sen lite på stan med Sofia, thairestaurant och sen hos Teresia på stadshuskväll! Har saknat dem!

Kommer dock vara väldigt trött på jobbet idag... Hoppas turisterna är snälla...

:)

Jobbyten

Glömde ju skriva (eftersom jag var så förvirrad efter upplevelsen på bussen!:P) att när jag satt och väntade på min tur inne på banken så ringde Max. Det var lite dålig täckning så det jag hörde var nåt i stil med "... guldfärgad grav... riktigt guld.. kronor... tornet..."

Det visade sig sen, när det slutade spraka i telefonen, att jag satt inne på Max jobb (banken) och han var på mitt jobb på Stadshuset! Graven han pratade om var den tomma tänkt för Birger Jarl, kronorna var de på toppen av tornet och tornet var ju (såklart!) stadshustornet! Han hade sin amerikanska "mamma" på besök och skulle agera guide nämligen.



Kom hem med ett par byxor (till jobbet) och två par skor (till jobbet) också. Det blev en dyr dag....

På bussen

Idag var jag inne i Södertälje för att luncha med Tanya, besöka banken och hämta ut nya linser (ouch va det är dyrt!). När jag sätter mig på bussen kommer ett tjejgäng på ca 4 som precis slutat nian (drog den slutsatsen då de alla bar tröjor med texten "nu sticker eliten" i kombination med högklackat...).

Hade det varit jag och mina tjejkompisar så hade vi satt oss bredvid varandra, vilket känns ganska logiskt. Men det gjorde inte detta gäng! Istället satte de sig på varsin "tvåsits", alltså på led, bakom varandra... Två pluggade in sina iPods, en började läsa något och den sista tittade frånvarande ut genom fönstret. Sen skickade de sura blickar som tydligt visade "Här ska jag sitta själv!" till alla förbipasserande passagerare som letade efter en sittplats.

Detta tyckte jag var mycket skumt, otrevligt och riktigt konstigt. Är det ett vanligt förekommande fenomen på Stockholms läns bussar eller var det bara några snobbiga Nykvarnstjejer som var för sig ville njuta av musiken från sin egen iPod och inte av sällskapet..? Men det finns ju självklart ingen anledning att vara social med sina kompisar bara för att man ska shoppa tillsammans! Men jag säger bara en sak, om jag skulle sätta i min iPod eller ignorera mina medshoppare totalt så skulle de nog inte vilja följa med mig på shoppingtur igen. Konstigt?

Folkdräkt

När jag kom hem från Max student frågade mamma om inte jag kunde följa med henne till folkparken imorgon och fira nationaldagen. Hon tyckte nämligen att detta skulle vara ett ypperligt tillfälle att bära sin folkdräkt....

Efter flera minuters tjatande på mig med lika mycket motarbetande från min sida kom jag fram till att det var precis samma sak som när min käre lillebror tjatade om att han alltid ville ha sin förbaskade Spiderman-dräkt på sig när han var liten.

Pappa tyckte att det var en bra liknelse... Det tyckte inte mamma:D

Max student!

Idag tog alltså Max studenten! Av mig, Sophie och Erik fick han en slipsnål och en fickplunta med inskriptionen: "Jag kommer inte riktigt ihåg dig, men vill du ses någon dag?" - Maxiboy  och på baksidan våra namn.

Han var på väldigt bra humör kan man lugnt säga!





När Max började kittla Sophie (som körde) bakom örat så band Mischa fast hans han med ett gulblått snöre:D:P


Max

Idag tar Max studenten! Har dock fått hänga tillbaka klänningen i garderoben... Blåst, regn och 9 grader tillåter inte min Nice-inköpta sommarklänning... Det får bli byxor och skinnboots istället...

Gänget

Igårkväll var det grillkväll hos Erik. Det var  så kul att träffa alla igen och att få höra om vad som hänt i deras liv!





Och idag har jag varit i Södertälje med Erik och Sophie!

RSS 2.0