Pirret visar sig...

På söndag bär det av till förhoppningsvis soliga Nice med väskan packad till maxvikten! Har inte riktigt hunnit bli nervös men den lite pirriga känslan har sakta börjat leta sig fram under dagen. Det har liksom inte riktigt kännts verkligt förrän nu....

Imorgon ska resten av mina kläder ned i resväskan och de sista viktiga papprerna printas ut från datorn, sen så!

Sjukgymnastik

Har precis påbörjat den sjukgymnastik som ska få min fot att fungera igen. Mycket trevlig sjukgymnast som gav mig ett eget program och allt!

Jag frågade lite försiktigt om det var något jag skulle vara extra noggrann med, extra försiktig med. Om det fanns något som helt enkelt skulle förvärra situationen. Nej, inte direkt, sa sjukgymnasten. Det skulle i så fall vara om du började extremträna...

Haha, det skulle aldrig falla mig in!!! Blev mitt svar:D

Grammis

Satt en hel kväll och väntade på att Veronica Maggio skull få hämta sina Efva Attling-designade statyetter på scenen på Hovet, men icke. Ett fyllo/knarkare vid namn Kleerup norpade åt sig en jäkla mass istället (inte för att han kanske hade chans på Årets kvinnliga artist men ändå).

Hoppas hon inser att hon gjort en skitbra platta som inte behöver ett pris för att vara bevisat bra.

Hur packar man ned hela sitt liv i en enda resväska?

Hur packar man ned hela sitt liv i en enda resväska? Om man, som jag, har handväsk- och sjalmani med ett inslag av skoberoende kryddat med ett ovanligt stort lotionbegär? Det är inte så lätt kan jag säga.


När jag lagt fram mina måste-ha-grejer på rad i hallen förstod jag att det aldrig skulle vara möjligt att få ned detta i en och samma väska. Det fick helt enkelt bli två. En som proppades full med kan-klara-mig-utan-i-fyra-veckor-eftersom-jag-har-dubbla-uppsättningar-saker och en med mina dyrbaraste ägodelar som jag inte klarar mig ett dygn utan (I den kategorin hamnar saker som hudlotion (packade dock ned några extra i fall att det skulle hända nåt), handcrème, läppbalsam, som jag för övrigt är extremt beroende av, de finaste klädesplaggen och de dyraste handväskorna.). Jag skrev till och med en lista över allt jag packat ned för att jag inte i panik ska behöva springa runt hela huset letandes efter något som finns på andra sidan Europa.


Det slutade med en 3 gånger post-it-stor lista med rubrikerna: "Klänningar", "Kjolar", "Byxor", "Koftor", "Skor", "Väskor" och "Annat". Kategorierna Klänning och Annat innehöll minst grejer, endast tre klänningar (de jag absolut inte kunde klara mig utan hamnar ju naturligtvis i väska nummer två) och Annat innehöll två stycken flaskor hudlotion, min sommarjacka som inte är gångbar i Sverige i januari (knappt ens på sommaren...) och en fransk grammatikbok.


Skor och Byxor innehöll flest saker, men detta endast för att jag valt att inte subkategorisera för mycket, någon måtta får det allt vara!


Väskor blev förvånansvärt liten... Endast tre stora handväskor och en liten vit. Kan bero på att jag hade en som behövde lagas innan den kunde packas ned och en himla massa handväskor som jag inte skulle klarat januari utan!


Denna resväska skickade jag med min underbara mormor när hon hade besökt oss över jullovet och väskan befinner sig just nu i Nice, Frankrike. Där kommer också jag befinna mig den första februari och där kommer jag att stanna till den 30 maj. Franska, 30 högskolepoäng, here I come!


Skulle du bli lyckligare av pengar?

Den frågan ställs på aftonbladet.se idag. Jag svarade ja. Artikeln däremot, går ut på att visa att en journalist nu bevisat att man inte blir det. Synd för honom då!

Hur kan man bevisa detta genom att låta honom testa totalt onödiga grejer?!

" Han sov i en säng i halvmiljonersklassen, tvättade sig med silvertvål och uträttade sina behov i en toalett som rengjorde hans bak utan att han behövde lyfta ett finger."

Om jag fick en sådan chans, att få prova på rikemanslivet, så skulle jag ju göra saker jag blev glad av. Jag gillar till exempel att pyssla. Och jag gillar att shoppa. Med miljoner i fickan skulle jag köpa upp hela jäkla Panduro så lokalen på Kungsgatan stod tom. Sen skulle jag länsa Stockholms butiker på de plagg jag drömt om (och det behöver inte vara några fina märken, kanske bara blir så att jag tre olika färger av den fina HM-tröjan istället för bara en).

Då skulle man väl bli lycklig? Om man fick ägna sig åt sina hobbies utan att känna att dessa bränner i plånboken och lämnar för lite pengar kvar till exempelvis mat (som för övrigt också är en ganska stor hobby med som i det här fallet prioriteras efter pyssel och shopping). Då skulle i alla fall jag känna mig hyffsat tillfreds!

RSS 2.0