Mors dag

Grattis mamma på mors dag!

Hon fick ett presentkort på Make Up Store eftersom "det ser så härligt ut med alla färger på ögonskuggorna som de har!!"

Älskar min mamma <3

Eurovision

På allas läppar, på allas bloggar- Eurovision Song Contest.

Världens mest värdelösa program. Jag säger varje år "Nästa år ska jag göra nåt annat istället", men likväl så sitter jag där följande år och åtnjuter rappande 75-åringar från Kroatien och tvätt-hängande omkringhoppare från jag vet inte var.

Danmark och Norge var mina favoriter i år. Perelli gjorde ett rätt tafatt framträdande, såg bara stel ut och den franske kommentators personliga utlåtande om henne började nästan kännas som ett faktum.

Och en sak till! Om nu Perelli upptäcker, under alla rep de haft hela veckan, att en annan artist sjunger en nästan likadan låt, med ett nästan likadant framträdande (med undantag för att ukrainskan klättrade upp på en ställning innehållande halvnakna killar i bur), har en nästan likadan klänning?!?!?! Varför fixar hon då inte en ny klänning?! Ändra färg på den, in i tvättmaskinen med lite guldglitter så är det fixat!

Det såg bara löjligt ut.

Och Björn. Unge herr Gustavsson som är en mycket uppskattad komiker i Sverige, även av mig, gör bort sig totalt i direktsändning över hela Europa. Det är ju nämligen inga andra än svenskarna (och möjligen andra skandinaver som kan få in svensk tv) som ens vet att han är en komiker som försörjer sig på att driva med sig själv... Så, nu verkar det som om Sverige valde att visa den fjortonårige praktikanten som stakar sig medan resten av Europa visar sina mest uppiffade stjärnor som alla inleder med att kompletentera värden, värdinnan och värdlandet.

Bra jobbat Sverige!


Vila

Det här blir den sista helgen jag är ledig på nån månad. Och den första för jag har jobbat i flera veckor med skola och helgjobb. Men, det är självvalt så jag får väl skylla mig själv.

Allt för shopping!

Sista provet!

Idag ska jag skriva mitt allra sista gymnasieprov! :D

(Glada gubben är för att det är det sista provet, inte för att det är prov)

Bloggare, hur hinner ni?!

Jag läste en intressant sak i tidningen igår. Det handlade om alla dessa kändisbloggare. Inte kändisar som bloggar, utan bloggare som blivit kändisar. Blondinbella, KENZA och alla de andra.

De tjänar ju, som alla vid det här laget vet, en rejäl slant varenda gång någon oskyldig klickar sig in på deras bloggar och läser om dem. Helt ok, tycker jag. Så länge folk vet om det i alla fall. Själv skulle jag inte vara ett stort fan av att sitta och läsa något jag vet att de tjänar en massa pengar på att hitta på.

Men i alla fall. Det intressanta i artikeln jag läste var antalet timmar dessa bloggare angav att de arbetade med bloggen. Det var allt mellan 5-10 timmar per dag.

Min fråga är då; Hur hinner de?! Jag går upp klockan 06.00, går till tåget 07.30, börjar skolan 08.30 och är sedan inte hemma förrän vid 16,17 eller 18. Sen måste jag äta och sen är det inte mycket tid kvar.

Hur hinner Blondinbella med sina läxor? Och framförallt, hur hinner hon med sina vänner? Eller är det så, att när Blondinbella går ut med bästisen på stan och kanske tar en fika, så går detta in under rubriken "arbete med bloggen" eftersom hon senare kommer att skriva om det?

Så skulle inte jag vilja ha det. När jag är med mina kompisar, så är det för att vara med dem. Inte för att skapa rolig läsning.

(Men jag vet ju självklart inte om det är så här det funkar. Det skulle dock vara väldigt intressant med en liten begreppsförklaring och framförallt så skulle det vara intressant att se superbloggarnas kalendrar!)

Manikyr

I skolan är jag känd som hon med de fina naglarna. Rätt så rolig titel faktiskt, smickrande. Saken är det att jag känner mig naken utan nagellack. Helst ska det vara fransk manikyr. Och helst även matchande fransk pedikyr...

Detta upptäckte en klasskompis till mig på vår skolresa förra veckan. Jag fick mycket beröm för mina välskötta finger- och tånaglar och det har spridit sig kan jag säga.

När jag kom in i salen till måndagens första lektion var det första jag fick höra "Vilka fina naglar du har!". Detta följdes av ett "X sa att du har så på tånaglarna också!! Hur orkar/hinner du?!"

Jag förklarade situationen; jag känner mig naken utan det och samtidigt så tycker jag att det är rätt kul att hålla på och pyssla med det en två tre gånger i veckan. (Framför program som Desperate, Grey's och Cashmere Mafia såklart)

Så nu är nästa vecka uppbokad med klassens alla tjejers naglar som ska målas- av mig. Detta inför avslutningsbalen... Får se när jag ska hinna med mina egna naglar!

Det ska i alla fall bli riktigt roligt. De frågade om jag ville ha betalt, och det vill jag- i form av skvaller.......

TV-serier

Har ni någonsin varit med om att ni suttit framför en tv-serie som är "inne" men som ni egentligen inte tycker är sådär överdrivet bra, men att ni tittar bara för att kunna hänga med i morgondagens diskussioner om vem som borde ha kysst vem, vem som absolut betedde sig som ett svin eller vad som kommer hända i nästa veckas spännande avsnitt?

Det har jag. Jag tänker inte namnge några serier. Inte de som stämmer in på beskrivningen ovan i alla fall. Men några som är värda att nämnas på värda-att-se-listan är Desperate Housewives, Grey's Anatomy och Cashmere Mafia. Om dem är det kul att prata dagen efter!

Telefon

Min telefon är tillbaka! :D Jippie!

Fast mer än hälften av alla mina kontakter är borta från simkortets kontaktlista. De funkade i lånetelefonen, alltså finns de på simkortet, men inte när jag sätter in det i min telefon igen. Och när jag testade att sätta tillbaka det i lånetelefonen (dvs. mammas gamla) så var de försvunna.

Jag sitter nu med en kontaktlista som är komplett till ca 20 %. Det blir hitta.se i helgen kombinerat med en vädjan till mina kompisar på bilddagboken att skicka sms till mig.

Wish me luck, jag behöver nummer för att kunna skicka sms, och sms är liksom min grej.

Regn, hagel och lite mera regn

Det sista jag gjorde innan jag gick i morse var att plocka ur mitt
paraply ur väskan eftersom det var strålande sol.
När jag sen satt där på Svenska C och hörde
hur haglet smattrade utanför fönstret var jag inte
glad...



Sprang till tåget så nu har jag megaont i foten, satte
mig på tåget, hann torka litegrann för att sedan
mötas av ännu en hagelskur i Nykvarn. Sprang till Ica och
köpte en macka och sprang sen till frisören som skulle
göra en provuppsättning till balen.



För att inte håret skulle bli alltför hemskt
så la jag min sjal lite över det, så där "jag
har sjalen runt halsen men råkade vira in lite av huvudet
också". När jag har 30 meter till min ytterdörr
så stannar en bil i en korsning med två killar i och
asgarvar åt mig...



Nu hänger iaf jackan, sjalen, klänningen och
strumpbyxorna på tork och skorna står vid elementet.
Och så skiner solen, nästan så att man skulle
gå ut bara för att.. Men nä.

Teknik som krånglar

I söndags lämnade ja in min mobil på lagning. Jag köpte den i höstas när min förra mobil varit på lagning i tre månader. Min dator var på lagning över jullovet.



Kan någon förklara för mig hur man gör för att inte teknikprylarna ska paja?! Skulle behöva lite tips.



Nu har jag iaf mammas gamla Sony Ericsson, spännande med en mobil där kameran är så dålig att man inte ens kan lista ut vad bakgrundsilden föreställer...



Håll tummarna för att den här lagningen (den förra hjälpte inte ett dugg) inte tar tre månader för det har jag inte tid med. Jag behöver min telefon!



Kan ju tillägga att min klocka gick sönder för ett par veckor sen så nu har jag varken fungerande klocka eller mobil att kolla klockan på. För den där gamla mobilen jag har nu kan man ju inte lita på, det fanns ju en anledning till att mamma köpte en ny...

Sjal

När vi nu talar om favotisaker och topplistor så måste jag naturligtvis slå ett slag för sjalen. Den är modern, varm eller sval beroende på modell, och supersnygg!

Lånade ut min till en klasskamrat som frös idag. Av nån konstig anledning så är det alltid fel temperatur i skollokaler, om det är för varm eller kallt har ingen betydelse för det är alltid för varmt eller, som i de flesta fallen, för kallt. Aja, jag har ju min sjal.. Eller mina ca 20 sjalar:D


Youtube

Jag älskar Youtube! Det måste vara världens mest användbara sajt (näst efter Google såklart, men det var ju självklart). Man kan lyssna på musik, se roliga videor och allt möjligt skoj.

Så om det inte går nåt kul på tv så kan man youtuba allt möjligt och bli fast i timmar!

(dn.se/etikett ligger såklart fortfarande i topp på bästa-internetsid-listan)

Studentkort

Jag håller just nu på med den mycket tidskrävande uppgiften med att fixa studentkort till alla mina vänner som tar studenten. Jag tänker göra alla själv.

Det är kul! :D

RSS 2.0