TV-problem

Jag och Charlotte har nu bott i vår lägenhet i fem veckor. Vi har ännu inte fått igång vår dvd-spelare. Hela klassen har varit här och pillat på den, vi har konsulterat våra kära vänner via Facebook och vi har lusläst instruktionsboken.


Till slut ringde vi vår svenske hyresvärd som sa åt oss att prata med Dominique som är vår franska liaison. Han var här och tittade på den, plockade till och med upp den svenska instruktionsboken och studerade den ingående tills vi frågade om den inte var på svenska...? Då mumlade han lite, la undan instruktionsboken, knappade lite till på fjärrkontrollen och gav sen upp.


Han skulle sedan gå hem och kolla med sin fru som tydligen var bra på sådant, sen skulle han höra av sig. Det var ungefär fyra veckor sen.


I förra veckan, efter att ha irriterat oss över Dominiques franska manér och efter att ha klagat och klagat utan att göra nåt åt saken, ringde vi till honom efter vår lektion. Vår hyresvärd Pelle hade sagt åt oss att om inget annat funkar så ska vi be Dominique att ringa till Peter. Så det gjorde vi.


Peter var en äldre man som bott här sen -87 och som verkligen inte visste ett dugg om tv-apparater. Han skrämde istället upp oss med gamla mögelhistorier så istället för att få en fungerande dvd-spelare så fick vi uppleva en spännande förmiddag iklädda plastpåsar på händerna och sjalar över munnen med en klorinindränkt disktrasa. På vår att-göra-lista även kallat "Mögla bort".


Vårt sista hopp är nu att besöka tv-affären i grannporten (Pelles idé) och se om de kan klura ut vad problemet är.


Men vi får se om vi orkar. Det funkar ganska bra att se filmer på datorn.

Latheten visar sig igen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0