Rökarn, Slingmannen och Rocken

På vår innegård händer det grejer. Det är en frisörsalong som har sin bakdörr ut dit vilket alltså betyder att alla rökpauser spenderas där.

De som jobbar där brukar lyckas pricka in sina rökpauser ungefär då vi äter och vårt köksfönster har utsikt mot just innergården. När vi är för lata för att krångla med fönsterluckorna brukar vi helt enkelt låta dem vara stängda. Men man ser fortfarande ut......

Vi spenderar alltså våra frukostar och luncher med att spionera på dessa pekuliära figurer:

- Rökarn -> typisk fransk kvinna, mörkhårig och med synliga rökrynkor
- Slingmannen -> Mycket solbränd fransk man med mörkt hår med alldeles för många för ljusa slingor (dock väldigt trevlig, det har hänt att vi hälsat på honom)
- Rocken -> Ganska ung fransk man, ser lite sliskig och hög ut och har alltid en vit rock på sig, han följer också alltid samma rutin: ut genom dörren, till trappan, röcker, till soptunnan, tillbaka in.

Det finns alltså alltid saker att prata om vid matbordet! Har flera gånger funderat på om man kanske skulle testa att klippa sig i grannsalongen... Men vi har kommit fram till att man nog inte villbli klippt av en man som behöver rock när han klippen, en man med alldeles för många markanta slingor eller en kvinna som alltid röcker.

Så det får bli nån annanstans!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0